Rejoveniment i harmonia facial

La cura del rostre, mantenir la seva joventut i combatre les arrugues són uns dels principals motius pels quals moltes persones decideixen consultar a un metge estètic.

A l´ hora de fer-ne una valoració el metge ha de tenir una visió de conjunt i pensar com evolucionarà el rostre amb els anys. Les línies corbes aniran desapareixent i arribaran les arrugues, els solcs i les bosses. El secret per demorar aquests canvis serà fer-ne una bona prevenció i si fos necessari la combinació de diversos tractaments ens podrà ajudar a combatre el pas del temps.

La cara és una estructura que s´ ha de tractar de forma global tot i que inicialment només ens fixem en una zona determinada. El metge estètic ha d´ estudiar la repercussió que pot tenir la modificació d´ un determinat punt facial i decidir que ha de fer per aconseguir-ne una relació lògica, estable i gradual.

Cada cas és únic i cada rostre respon de forma diferent a un tractament o un altre. Depèn molt de l´ edat que comencem amb les primeres cures. La solució pot ser més o menys invasiva i la decisió final ha de ser consensuada entre metge i pacient.
Noves tècniques de rejoveniment com els factors de creixement, les cèl.lules mare i els fils de sustentació s´ han mostrat com opcions molt prometedores però lluny d´ aconseguir, de moment, l´èxit que van aconseguir fa més de deu anys l´ ús de la toxina botulínica i els moderns materials de farciment absorbibles.

Actualment l´ Àcid Hialurònic, un sucre complex que es produeix de manera natural i que ja existeix en el nostre organisme, segueix sent una molt bona opció per tractar de forma global l´envelliment de les estructures facials. Aquesta substància elaborada, depurada i preparada en diferents textures i concentracions ens permet adaptar el tractament a les característiques de cada teixit, arruga i pacient.

Així podem recuperar el volum perdut en algunes zones crítiques com són els pòmuls, elevant suaument els teixits i millorant l´ oval facial. Podem corregir arrugues profundes i solcs dissimulant les ombres no desitjades, tractar les arrugues del voltant dels llavis recuperant-ne el volum perdut o podem fer una hidratació profunda de la pell que li donarà una millor textura, elasticitat i lluminositat.

En la actualitat disposem d´ una nova tècnica anomenada de “ 8 punts” que permet obtenir un eficaç efecte “lífting” (aixecament) en pacients que han perdut volums o que desitgen una millora estructural facial. Amb ella podem obtenir un rejoveniment molt natural, sense alterar-ne l´ expressió; recuperant-ne les proporcions i l´ harmonia perdudes. No és un procediment quirúrgic, és aplicable a la majoria de persones d´ entre 35 i 50 anys i es pot realitzar en qualsevol època de l´ any.

Finalment recordar que el adreçar-se al lloc adequat, triar un metge amb experiència i utilitzar productes de qualitat solen anar acompanyats de bons resultats.

Dr Guxes i Barriendos