Entrevista del TOT Dr. Peluffo

“L’OBJECTIU ÉS ACONSEGUIR RESULTATS REALS, PETITS CANVIS QUE REALCIN LA BELLESA”

L’AUGMENT DE MAMES I LA LIPOSUCCIÓ SÓN ELS TRACTAMENTS ESTRELLA

QUÈ ÉS LA CIRURGIA PLÀSTICA?
L’especialitat és cirurgia plàstica, reparadora i estètica, per tant, engloba tot el que és cirurgia reconstructiva, per exemple, un accident de trànsit amb lesions cutànies o grans traumatismes facials són cirurgia plàstica. Després està la part estètica que no és que intenti reparar un mal, sinó que intenta modificar algun aspecte de la imatge que al pacient no li agradi.

Al Policlínic Sant Cugat teniu un departament de cirurgia plàstica?
Oferim un servei de cirurgia plàstica, reparadora i estètica. Perquè aquí tenim mútues. La part de plasticoreparador entra per la mútua, l’estètica, no.

Quin és el perfil de gent que ve?
Sempre majoritàriament han estat dones, però la tendència ha anat canviant. Actualment un 20% dels pacients són homes davant el 80% de dones.

Quins són els serveis més demanats?
Sempre han estat l’augment de mama i la liposucció, la beflaroplàstia… I després hi ha altres com reducció de mama, aixecament de mama, la rinoplàstica o el lífting facial

Però aquestes són estètica, no?
Sí, sempre parlem de cirurgia estètica, perquè la cirurgia reparadora no és que sigui una demanda, sinó reconstrucció de mames, cremades… i generalment són lesions tumorals cutànies.

Creu que la relació cos-ment és important?
És importantíssima. Nosaltres hi ha cops que se’ns presenten pacients que segons el cirurgià plàstic no són necessàries i aquí ve la feina de dir al pacient que creiem que no hi ha cap necessitat d’intervenció perquè potser només es tracta d’una alteració de la percepció, i la cirurgia plàstica no seria la solució al seu problema.